Javascript-array med namnsdagar

Jag har sammanställt en array med alla namnsdagar, vilket jag har saknat. Kommer använda denna listan själv på min manöverpanel, den kommer även kontrollera mot en annan lista som innehåller namn på nära och kära och påminna mig om dagens namn matchar någon jag känner.

För att visa dagens namn kan man göra på följande vis:

<script src="js/namnsdag.js"></script>
<div id="namnsdag"></div>
var namnsdag = dagensnamn();
var nameString = "";
for(var i = 0; i < namnsdag.length; i++){
  if(i>0 && namnsdag[i]!="") nameString += ", ";
  if(namnsdag[i]!="") nameString += namnsdag[i];
}
document.getElementById("namnsdag").innerHTML = nameString;

För att skapa arrayen kopierade jag namnsdagslistan från Wikipedia till Excel. I Excel kan jag enkelt formatera listan till Javascript Array-struktur. Passade även på att i en kolumn göra en PHP-struktur (ej testad). Jag bifogar Excel-filen här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *